"Revelations for a Piano"

 
Det hela började när Nils Erikson var stor nog att klättra upp på pianopallen. Som fyraåring skrev han melodin till ”Sun Games” och sedan dess har det bara rullat vidare.


- Pianot är min portal till nya och okända världar, berättar han. Jag vet aldrig riktigt var jag ska hamna. Det har varit en outtömlig energikälla genom hela mitt liv.


Efter flera kritikerhyllade pop-album, stora producentuppdrag och två grammisnomineringar kom år 2008 den instrumentala pianoskivan ”Secrets for a Piano”, och tidningen Groove gav den högsta betyg: 


”Kanske är det stort att ta ordet mästerverk i sin mun, men det är verkligen så jag känner inför det här albumet. […] Sanningen är helt enkelt att Nils Erikson aldrig låtit bättre än så här.”


Uppföljaren ”Revelations for a Piano” (2016) tar vid där ”Secrets …” slutade och lyssnaren bjuds in att följa med Nils Erikson på hans musikaliska resor med vilsamma stycken i impressionistisk stil. Albumet gick direkt in som nummer ett på Apple Musics klassiska topplista.


Och precis som i hans eget liv börjar det med ”Sun Games”, med de första och sista takterna framförda exakt som då - för många, många år sedan. 

 
In EnglishRevelations-eng.html